Fazole namočíme přes noc do vody a potom je uvaříme Kroupy uvaříme zvlášť, se lžičkou sádla.
Fazole propláchneme a necháme je namočené ve vodě přes Předvařené fazole přendáme do zapékací mísy nebo kotlíku
Předem namočené fazole (nejlépe přes noc) propláchneme Vložíme fazole a vše povaříme.
Fazole namočíme přes noc do studené vody a pak uvaříme Přidáme fazole, osolíme, opepříme a přidáme majoránku
Fazole uvaříme doměkka. rozehřátý tuk dáme lžičku mleté papriky a uvařené fazole
Fazole přebereme, omyjeme a namočíme den předem do Uvařené kroupy promícháme s uvařenými fazolemi, osolíme
Fazole namočíme do studené vody, necháme přes noc a Potom uvaříme kroupy společně s mrkví a petrželí.
Fazole namočíme do studené vody, necháme přes noc a Potom uvaříme kroupy společně s mrkví a petrželí.
Fazole propláchneme a namočíme je do studené vody na osolíme a měkké fazole scedíme.
Jakmile se tekutina zredukuje, zalijte kroupy další Jakmile budou kroupy takřka hotové, vmíchejte do nich
Kroupy uvaříme doměkka. Přidáme kroupy a zalijeme smetanou. ochutíme oslí a
Přisypeme kroupy, přilijeme vývar a víno. Vaříme, dokud kroupy nejsou měkké.
neoloupeme a nakrájíme na kostky, poté přidáme společně s fazolemi
Na těsto propracujeme mouku, špetku soli, máslo, cukr a žloutky s vínem a smetanou. Těsto necháme odpočinout
Z mouky, másla, žloutků, smetana, víno, rumu a špetky soli důkladně vypracujeme tužší těsto, které necháme
ušlehanou se ztužovačem, vanilkovým a moučkovým cukrem dle chuti, přidáme želatinu vyrobenou dle návodu.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody. K téměř měkkým bramborám přidáme
Do šejkru vložíme pár kostek ledu, přidáme uvedené ingredience a protřepeme. Přes strainer přelijeme