Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Přivedeme do varu vodu se solí a asi na minutu do ní vhodíme petržel. Vyjmeme ji, propláchneme studenou
K pomerančům přidáme nasekanou petrželovou nať, trochu z pomerančů a petrželové natě.
Bulgur si připravíme dle návodu na obale. Telecí medailonky podáváme s omáčkou a bulgurem.
Bulgur uvaříme podle návodu na balení do měkka. nakrájíme na malé kousky a vmícháme do uvařeného bulguru
Bulgur nasypeme do mísy, banány oloupeme, pokrájíme na malé kousky a přidáme se skořicí a jogurtem k bulguru
Bulgur nasypeme do velké mísy a zalijeme větším množstvím K ní přisypeme bulgur a promícháme.
Podáváme je teplé s připravenou studenou omáčkou. Omáčka: Česnek oloupeme a prolisujeme, mátu opereme
Filet z ryby (oblíbené) pokapeme citronovou šťávou, osolíme a poprášíme moukou. Z másla a mouky vytvoříme