Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Vše zalijeme vodou, vsypeme čočku a vaříme 10-12 minut Jakmile je čočka měkká vmícháme nastrouhaný parmazán
Čočku si namočíme do studené vody, nejlépe přes noc Jakmile je čočka hotová, přimícháme protlak a česnek
množství vody dáme vařit najemno nakrájený pórek a červenou čočku, jakmile čočka zežloutne, tak přidáme ovesné
orestujeme na suché pánvi koriandr a k němu přidáme čočku Přidáme čočku s koriandrem a vaříme asi 15 minut.
Čočku propláchneme a uvaříme doměkka. Servírujeme s červenou čočkou.
Poté přidáme rajčata, čočku, kedlubnu, vodu a vaříme asi půl hodiny, dokud čočka nezměkne, nakonec přidáme
osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a přisypeme čočku Zalijeme vodou a vaříme dokud zelenina a čočka nezměkne
Červenou čočku namočíme alespoň na 4 hodiny do studené Červenou čočku servírujeme s filátkem candáta, kouskem
Čočku propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vývarem V míse smícháme čočku, ostatní suroviny a cibuli.
Vmícháme čočku a bylinky. vaříme asi 12 minut.
Čočku propláchneme a dáme do hrnce. Přidáme k čočce a uvaříme doměkka.