Prémiový obsah
★★★
13.9K čtenářů
1 h
Kuchař Berda
Nemáme-li k dispozici moučkový cukr, je možné jej vyrobit pomletím cukru krupice v el.
mlýnku na kávu.
Pokud navíc do cukru nasypeme i trochu vanilkového, bude mletý cukr výrazně a příjemně vonět.
Hlávku červeného zelí omyjeme, zbavíme případných nečistot Salát z červeného zelí podáváme chlazený.
Než se kachna upeče, připravíme si červené zelí. pokrájenou cibuli dožluta, přidáme na nudličky nakrájené zelí
sádle orestujeme nakrájenou cibuli.Přidáme nakrouhané zelí , kmín, ocet, cukr, červené víno, rozinky a osolíme
Zelí slijte (nálev zatím uschovejte) a pokrájejte. Podávejte se zelím a bramborovým knedlíkem.
Do velké mísy nakrouháme červené zelí. Zelí by mělo být ponořené do nálevu.
Fazole namočíme přes noc do studené vody a pak uvaříme Přidáme fazole, osolíme, opepříme a přidáme majoránku
Fazole přes noc namočíme do studené vody a uvaříme Dusíme doměkka, promícháme s fazolemi a zjemníme smetanou
Mezitím nakrájíme cibuli a zelí. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme nakrájené zelí a orestujeme
Hotové zelí dochutíme cukrem a octem. Upečenou krkovičku podáváme s dušeným červeným zelím
Přidáme nakrouhané zelí, kmín, ocet, cukr, červené Pokud si zelí připravíme den předem, jeho chuť bude