Cizrnový hummus


Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat

Postup přípravy receptu

Recept

  1. Cizrnu scedíme a vložíme o mísy, zakápneme šťávou z citronu, přidáme tahiti pastu, olej, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a rozmixujeme do hladka.
  2. Hummus necháme odležet v lednici a před podáváním posypeme sezamovými semínky.

Tip: Hummus podáváme jako předkrm například s arabským chlebem. K dochucení můžeme použít mletý pepř, římský kmín, nebo na oleji osmahlou cibulkou.

Štítek
Ingredience
  • 1 plechovka cizrna
  • šťáva z citronu
  • 2 lžička pasta tahiti
  • 1 lžíce olej (slunečnicový)
  • 4 stroužek česnek
  • sůl
  • pepř
  • sezamový semínka
Čas přípravy
25 minut


Dnešní top recepty