Tip: Hummus podáváme jako předkrm například s arabským chlebem. K dochucení můžeme použít mletý pepř, římský kmín, nebo na oleji osmahlou cibulkou.
Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
Do mixéru dáme scezenou cizrnu, přidáme šťávu a na jemno nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu. Dále
Pokud se Vám bude zdát hummus moc hustý, můžete ho Hummus ochutíme solí, nasekanou petrželkou a můžeme
Vařenou nebo konzervovanou cizrnu vsypte do robotu přidejte sezamovou pastu tahini a rozmixujte.
Hummus naservírujeme na talíř, vytvoříme žlábek, do Hummus podáváme s pita chlebem.
Cizrnu rozmixujte s tahini, olejem, česnekem a šťávou z citronu. Osolte a opepřete. Ozdobte kuličkami
Cizrnu a sezamová semínka necháme naklíčit nejlépe 24 hodin ve vodě. Scedíme a dáme do mixéru. Přidáme
Cizrnu namočíme a necháme nabobtnat, (nejlépe přes noc). Vodu slijeme a luštěninu řádně propláchneme.
Cizrnu namočíme den předem do vody. Druhý den vodu vyměníme a cizrnu uvaříme doměkka. Vychladíme a dáme