Aby sůl ve slánce netvrdla, přidejte do slánky několik zrnek rýře nebo suchého hrášku.
Papriky omyjeme, překrojíme je na poloviny a očistíme vaříme za občasného míchání asi 20 minut, aby byla čočka
Cibuli a česnek si nakrájíme nadrbno, papriku a pórek Postupně přisypeme červenou čočku a zalijeme vývarem
Dáme vařit čočku, na pánvi zpěníme cibuli, zaprášíme půlky nakrájené klobásky a podáváme společně posypané cibulkou
Mezitím uvaříme čočku v osolené vodě s tymiánem. Parmici podáváme s pečenou paprikou na teplé čočce
Červenou čočku propláchneme a zalijeme vodou. Nakonec přidáme papriku a rajský protlak.
Nejprve dáme vařit čočku s tymiánem a bobkovým listem Papriky potřeme olivovým olejem a pečeme na 200 °C,
opepříme a těsně před dosmažením zaprášíme mletou paprikou Osmaženou cibulku se škvarečky a česnekem vmícháme
Poté cibulku osmažíme na kari, oleji a másle, přidáme čočku s vodou, protlak, cukr a podusíme.
V kastrolku na oleji zpěníme cibulku a přidáme nabobtnanou hodinu vaříme, dokud čočka nezměkne.
Dáme vařit čočku, na pánvi zpěníme cibuli, zaprášíme Trochu povaříme a smícháme s vařenou čočkou (tu vaříme
Čočku umyjeme a na několik hodin namočíme do studené Přilijeme k uvařené čočce, osolíme, přidáme mléko,