Čočka na kyselo se zelným salátem


Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat

Postup přípravy receptu

Recept

  1. Čočku přebereme, propláchneme vodou přes cedník, zalijeme studenou vodou a necháme přes noc uležet.
  2. Druhý den ji na mírném ohni uvaříme až je měkká.
  3. Na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a usmažíme růžovou cibulovou jíšku.
  4. Přidáme uvařenou čočku, osolíme a necháme přejít varem.
  5. Podle chuti okyselíme.
  6. Poté si připravíme zelný salát.
  7. Kysané zelí a cibuli nakrájíme najemno.
  8. Dáme do misky a přidáme nastrouhané jablko.
  9. Hotovou čočku podáváme se zelným salátem, opečenou uzeninou, nebo vařeným vejcem.
Štítek
Ingredience
  • 500 g čočka
  • 20 g olej
  • 80 g cibule
  • 30 g mouka (hladká)
  • 40 g sádlo
  • sůl
  • ocet
  • zelí (kysané)
  • 1 jablko (menší)
  • 1 cibule
Čas přípravy
45 minut


Dnešní top recepty