Pokud naložíme čerstvé žampióny na 2 dny do okurkového nálevu, získají vynikající pikantní a plnou chuť.
očištěnou zeleninu nakrájíme nadrobno, případně ji rozsekáme v sekáčku nebo robotu. Ve velkém plochém
zamícháme a pomalu vaříme 3 hodiny bez pokličky, omáčka
Omáčku vaříme asi 10 minut. těstoviny rozprostřeme na talíř a polijeme omáčkou s mase.
Těstoviny uvaříme podle návodu, bez soli. V rendlíku rozpálíme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibulku
Na pánvi na kapce olivového oleje orestujeme šalotku, mleté hovězí maso a červenou papriku nakrájenou
servírování vložíme těstoviny do talíře, přidáme omáčku
Večer předem jsem dala namočit čočku. Do samotného jídla přijde asi 2 dl vína, zbytek si postupně nalévá
Na pánvi na kapce olivového oleje orestujeme šalotku, mleté hovězí maso a červenou papriku nakrájenou
a za občasného míchání a podlévání vývarem vaříme omáčku
vrstvou boloňské omáčky a sýrové omáčky navrch. , možno nechat déle, pokud omáčka nezhnědne.
Do hrnce si dáme vařící vodu, kterou čas od času obměňujeme a namáčíme vždy na pár minut zhruba po 3