Aby sýr při smažení nevytékal a byl krásně křupavý, obalíme ho hned raději dvakrát a před smažením necháme ještě půl hodiny v mrazáku.
Čočku si rozmixujeme, přidáme česnek, vejce, nastrouhaný sýr, lupínky, strouhanku, krupici, hořčici.
Nejprve si namočíme čočku do studené vody, nejlépe přes noc. Druhý den si čočku osolíme a uvaříme doměkka
Chceme-li sekanou s bílou mozaikou, můžeme osmahnout Čočkovou sekanou dáme do vymazané a vysypané formy
K uvařené čočce (čočku je třeba den předem naložit do studené vody) přidáme nakrájené okurky, na kolečka
Cibulku najemno nakrájenou si krátce osmahneme, přidáme nadrobno nakrájený česnek, čočku a koření. Směs
Na pánev dáme olej a až je rozpálený přidáme na proužky nakrájenou cibuli a očištěné nakrájené žampiony
Nejlépe přes noc namočenou čočku dáme vařit v nové vodě a asi po půlhodině přidáme na kostičky nakrájené
Čočku máčíme několik hodin před přípravou ne studené vodě, pak uvaříme společně s bobkovým listem a cibulí