Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Nejprve i uvaříme guinou společně s červenou čočkou. V druhém hrnci uvaříme nastrouhanou mrkev. Vše smícháme
Do předem uvařené čočky vmícháme na půlkolečka nakrájenou cibuli, škrob, žloutky a koření. Z bílků ušleháme
Cibulku najemno nakrájenou si krátce osmahneme, přidáme nadrobno nakrájený česnek, čočku a koření. Směs
Sýr nastrouháme. Čočku opereme a uvaříme v osolené vodě. Sýr poté smícháme s doměkka uvařenou čočkou.
Den dopředu namočíme hnědou čočku. Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Vmícháme na menší kousky
Čočku si rozmixujeme, přidáme česnek, vejce, nastrouhaný sýr, lupínky, strouhanku, krupici, hořčici.
Čočku máčíme několik hodin před přípravou ne studené vodě, pak uvaříme společně s bobkovým listem a cibulí
Doměkka uvařenou čočku prolisujeme na kaši. Přidáme sůl, koření, mleté brambory, sekanou cibuli zpěněnou
K uvařené čočce (čočku je třeba den předem naložit do studené vody) přidáme nakrájené okurky, na kolečka
Nejprve si namočíme čočku do studené vody, nejlépe přes noc. Druhý den si čočku osolíme a uvaříme doměkka
Na pánev dáme olej a až je rozpálený přidáme na proužky nakrájenou cibuli a očištěné nakrájené žampiony