4.6K čtenářů Přidat komentář

Čočkový nákyp s jehněčím masem

2 h

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Čočkový nákyp s jehněčím masem

  1. Jehněčí maso důkladně omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej a kousky kýty na něm ze všech stran dobře opečeme.
  3. Potom podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme přibližně hodinu.
  4. Mezitím očistíme celer, pórek, omyjeme je a nakrájíme na malé kousky.
  5. Čočku propláchneme a necháme okapat.
  6. Spolu se zeleninou ji přidáme k masu a dusíme přibližně dalších 20 minut.
  7. Nakonec dosolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou.
  8. Směs dáme do zapékací mísy, posypeme jemně strouhaným ovčím sýrem a v předehřáté troubě zapékáme přibližně 15 minut při 200°C.
  • čočka
  • 0,5 kg jehněčí maso (kýta)
  • sůl
  • celer
  • tymián
  • citrón
  • pórek
  • olivový olej
  • mletý pepř
  • bílé víno
  • ovčí sýr
  • rozmarýn (čerstvý)

Aby chlebíčky neokoraly

Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).

Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.

Čočkový nákyp s jehněčím masem
7.1K
Kuchař Berda

Čočkový nákyp s jehněčím masem

Jehněčí maso důkladně omyjeme, osušíme, nakrájíme na Spolu se zeleninou ji přidáme k masu a dusíme přibližně

Čočkový nákyp s jehněčím
35
Vareni.cz

Čočkový nákyp s jehněčím

Jehněčí maso důkladně omyjeme, osušíme, nakrájíme Spolu se zeleninou ji přidáme k masu a dusíme přibližně

Nákyp z telecího masa
1.1K
Redakce Recepty.eu
★★★

Nákyp z telecího masa

Dále přimícháme koření, sůl, namleté uvařené maso a

Jehněčí maso na víně
28.1K
Redakce Recepty.eu

Jehněčí maso na víně

Pak přidáme na kostky nakrájené maso, opečeme, zalijeme Hotové maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme

Fazole s jehněčím masem
11.7K
Kuchař Berda
★★★

Fazole s jehněčím masem

Jehněčí maso pokrájíme na kostky. Přidáme kmín, jehněčí a dál smažíme.

Fazole s jehněčím masem
4.3K
Kuchař Berda
★★★

Fazole s jehněčím masem

Jehněčí maso pokrájíme na kostky. Přidáme kmín, jehněčí a dál smažíme.

Jehněčí maso s cibulí
27.4K
Kuchař Berda
★★★

Jehněčí maso s cibulí

Maso očistíme a nakrájíme na kousky. Zahuštěné jehněčí ještě chvíli povaříme.

Smažené jehněčí maso
16.3K
Kuchař Berda
★★★

Smažené jehněčí maso

Opláchnutou jehněčí plec nakrájíme na řízky, dobře

Dušené jehněčí maso
32.9K
Kuchař Berda

Dušené jehněčí maso

Olivový olej rozpálíme v hrnci, maso důkladně opečeme Zalijeme zeleninovým základem, krátce povaříme a vložíme jehněčí

Jehněčí maso na houbách
30.5K
3
Redakce Recepty.eu
★★★

Jehněčí maso na houbách

Maso rozsekáme na kousky, opláchneme a osmažíme na Když je maso téměř měkké, vmícháme houby nakrájené

Jehněčí maso s hráškem
7.2K
Kuchař Berda

Jehněčí maso s hráškem

Jehněčí maso nasekáme na kousky, orestujeme dorůžova Při dušení maso občas zamícháme a podléváme trochou

Jehněčí maso v alobalu
16.7K
Kuchař Berda

Jehněčí maso v alobalu

Maso z vykostěné jehněčí kýty zbavené loje nakrájíme velké, aby se do nich dalo zabalit několik kousků masa