4.6K čtenářů Přidat komentář

Čočkový nákyp s jehněčím masem

2 h

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Čočkový nákyp s jehněčím masem

  1. Jehněčí maso důkladně omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej a kousky kýty na něm ze všech stran dobře opečeme.
  3. Potom podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme přibližně hodinu.
  4. Mezitím očistíme celer, pórek, omyjeme je a nakrájíme na malé kousky.
  5. Čočku propláchneme a necháme okapat.
  6. Spolu se zeleninou ji přidáme k masu a dusíme přibližně dalších 20 minut.
  7. Nakonec dosolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou.
  8. Směs dáme do zapékací mísy, posypeme jemně strouhaným ovčím sýrem a v předehřáté troubě zapékáme přibližně 15 minut při 200°C.
  • čočka
  • 0,5 kg jehněčí maso (kýta)
  • sůl
  • celer
  • tymián
  • citrón
  • pórek
  • olivový olej
  • mletý pepř
  • bílé víno
  • ovčí sýr
  • rozmarýn (čerstvý)

Čištění rychlovarné konvice

Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.

Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.

Spirála by měla být celá ponořená.

Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.

Čočkový nákyp s jehněčím masem
7.1K
Kuchař Berda

Čočkový nákyp s jehněčím masem

Jehněčí maso důkladně omyjeme, osušíme, nakrájíme na Spolu se zeleninou ji přidáme k masu a dusíme přibližně

Čočkový nákyp s jehněčím
35
Vareni.cz

Čočkový nákyp s jehněčím

Jehněčí maso důkladně omyjeme, osušíme, nakrájíme Spolu se zeleninou ji přidáme k masu a dusíme přibližně

Nákyp z telecího masa
1.1K
Redakce Recepty.eu
★★★

Nákyp z telecího masa

Dále přimícháme koření, sůl, namleté uvařené maso a

Jehněčí maso v alobalu
16.7K
Kuchař Berda

Jehněčí maso v alobalu

Maso z vykostěné jehněčí kýty zbavené loje nakrájíme velké, aby se do nich dalo zabalit několik kousků masa

Jehněčí maso na víně
28.1K
Redakce Recepty.eu

Jehněčí maso na víně

Pak přidáme na kostky nakrájené maso, opečeme, zalijeme Hotové maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme

Fazole s jehněčím masem
11.7K
Kuchař Berda
★★★

Fazole s jehněčím masem

Jehněčí maso pokrájíme na kostky. Přidáme kmín, jehněčí a dál smažíme.

Fazole s jehněčím masem
4.3K
Kuchař Berda
★★★

Fazole s jehněčím masem

Jehněčí maso pokrájíme na kostky. Přidáme kmín, jehněčí a dál smažíme.

Jehněčí maso s cibulí
27.3K
Kuchař Berda
★★★

Jehněčí maso s cibulí

Maso očistíme a nakrájíme na kousky. Zahuštěné jehněčí ještě chvíli povaříme.

Smažené jehněčí maso
16.2K
Kuchař Berda
★★★

Smažené jehněčí maso

Opláchnutou jehněčí plec nakrájíme na řízky, dobře

Dušené jehněčí maso
32.9K
Kuchař Berda

Dušené jehněčí maso

Olivový olej rozpálíme v hrnci, maso důkladně opečeme Zalijeme zeleninovým základem, krátce povaříme a vložíme jehněčí

Jehněčí maso na houbách
30.5K
3
Redakce Recepty.eu
★★★

Jehněčí maso na houbách

Maso rozsekáme na kousky, opláchneme a osmažíme na Když je maso téměř měkké, vmícháme houby nakrájené

Jehněčí maso s hráškem
7.2K
Kuchař Berda

Jehněčí maso s hráškem

Jehněčí maso nasekáme na kousky, orestujeme dorůžova Při dušení maso občas zamícháme a podléváme trochou