Recepty z čočky, fazolí, hrachu, cizrny, sóji, munga (vigna), arašídů

Čočkový salát s fenyklem a pomerančem

  Přidejte fotku 
Ingredience
  • 1 l vývar
  • 1 hrnek čočka
  • 2 ks pomeranč
  • 2 lžíce vinný ocet
  • 1 lžíce šalotka
  • 1 lžička zázvor (čerstvý, nastrouhaný)
  • 4 lžíce olej (olivový)
  • 1 ks fenykl
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy receptu:

  1. Vývar přivedeme k varu, přidáme čočku a vaříme, dokud není měkká.
  2. Pomeranče rozkrájíme na dílky, z fenyklu vyřízneme tuhé jádro a nakrájíme na tenké plátky.
  3. Smícháme si ocet, šalotku nadrobno, zázvor a olej, v míse potom čočku, fenykl a pomerančovou šťávu, přelijeme zálivkou a promícháme.
  4. Podáváme s vejcem a opečenou bagetkou.