Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Uvařenou čočku nasypeme do mísy, přidáme pokrájená rajčata Salát promícháme a ihned podáváme.
Na pánev dáme olej a až je rozpálený přidáme na proužky nakrájenou cibuli a očištěné nakrájené žampiony
koření zavoní přilijeme vodu, nakrájené brambory, rajčata
zásmažku, do polévky přidáme nakrájené brambory, rajčata
Přidáme čočku, rajčata, bobkový list, vývar a kolečka
Čočku před vařením namočíme do studené vody. Nejlépe den předem. Scedíme a pořádně propláchneme, klidně