Recepty z čočky, fazolí, hrachu, cizrny, sóji, munga (vigna), arašídů

Dušené fazole s olivami

  Přidejte fotku 
Ingredience
  • 300 g fazole
  • 100 g olivy (černé)y (vypeckované)
  • olivový olej
  • 1 cibule
  • 1 paprika (červená)
  • 3 stroužek česnek
  • 1 lžička chilli (paprička)
  • sůl
  • rajčata (na ozdobení)

Postup přípravy receptu:

  1. Přes noc namočíme fazole do studené vody a druhý den je uvaříme ve stejné vodě do měkka. V hrnci rozehřejeme olivový olej, cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji ji osmažíme. Přidáme ještě na malé kostky nakrájené papriky a chvíli podusíme. Potom přidáme oloupaný a na plátky nakrájený česnek, olivy, chilli a opečeme asi 5 minut. Do této směsi vmícháme uvařené fazole, osolíme a podusíme asi pět minut. Podáváme ozdobené nakrájenými čerstvými rajčaty.