Recepty z čočky, fazolí, hrachu, cizrny, sóji, munga (vigna), arašídů

Fazole s pikantní omáčkou

Ingredience
  • 1 konzerva rajčata (loupaná)
  • 1 konzerva bílých fazole
  • 1 konzerva rajčatový protlak
  • 1 cibule
  • 1 paprika (červená)
  • 2 chilli (papričky)
  • 3 lžíce olivový olej
  • oregáno
  • sůl
  • mletý pepř
 Čas přípravy 30 min
  Přidejte fotku 
  1. Cibuli omyjeme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriky a chilli papričky omyjeme a nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli, potom přidáme papriku a feferonky. Přilijeme krájená rajčata, rajčatový protlak, osolíme, opepříme a ochutíme oregánem. Dusíme, dokud omáčka částečně nezhoustne. Na závěr přimícháme fazole, prohřejeme a podáváme s čerstvým chlebem.