Fazolové lusky s ančovičkami Uvařeno 3 135x


Postup přípravy receptu

Recept

  1. Fazolky v osolené vodě povaříme asi 8 minut, aby nám trochu změkly.
  2. Poté je zcedíme a propláchneme studenou vodou.
  3. Necháme okapat.
  4. Vejce uvaříme ve vodě asi 6 minut, po 6 minutách odstavíme, vodu slijeme a vejce ochladíme ve studené vodě.
  5. Připravíme si zálivku na lusky - v miste smícháme ocet, cukr, olej, hořčici, sůl a pepř a důkladně prošleháme.
  6. Fazolové lusky rozdělíme na jednotlivé porce na talíře, přelijeme hořčičnou zálivkou, ozdobíme proužky ančoviček a polovinou vejce.
Štítek
Ingredience
  • 400 g fazolové lusky (očištěné)
  • 3 vejce
  • 2 lžíce ocet (vinný, červený (vinný)
  • lžíce hořčice (dijonská)
  • špetka cukr
  • 5 lžíce olivový olej
  • 6 ančovičky (podélně rozpůlené)
  • sůl
  • mletý pepř
Čas přípravy
45 minut

Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat



Nejlepší dnešní recepty