Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
maso a vaříme téměř doměkka. Uvařené uzené maso nakrájíme na nudličky a můžeme přidat
maso a vaříme téměř doměkka. Uvařené uzené maso nakrájíme na nudličky a můžeme přidat
Fazole namočíme přes noc do studené vody a uvaříme. Osmahneme cibuli, nakrájenou klobásu, zahustíme moukou
Maso vaříme zvlášť doměkka. Přilijeme vývar z vařeného masa a ještě chvíli povaříme
Přidáme nakrájené uzené maso na kostičky a orestujeme Dolejeme teplou vodou dle potřeby a přidáme kůži z uzeného
Vaříme společně s uzeným masem. Poté zalijeme vodou a přilijeme k uvařeným fazolím s masem
Restujeme asi 10 minut a pak přidáme maso nakrájené
Fazole namočíme přes noc do studené vody a uvaříme. Osmahneme cibuli, zahustíme moukou, přidáme papriku
Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso Z fazolí slijeme všechnu vodu a přimíchám je masu spolu
Fazole namočíme a uvaříme doměkka. V kastrolu osmahneme cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev, červenou
klobásky, opečeme kousky na pánvi a poté podáváme s gulášem
Fazole namočíme přes noc ve studené vodě, další den je uvaříme v osolené vodě doměkka. Na sádle zpěníme