Hummus ze suché cizrny


Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat

Postup přípravy receptu

Recept

  1. Propláchnutou cizrnu namočíme alespoň na 12 hodin do studené vody.
  2. Poté ji dáme vařit alespoň na hodinu, dokud cizrna nezměkne. Uvařeno cizrnu scedíme.
  3. Vodu můžeme použít např. na polévku. Cizrnu necháme trošku vychladnout.
  4. Přidáme k ní lžíci sezamu a česnek a mixujeme. Postupně přilejeme část oleje, citronovou šťávu.
  5. Mixujeme, dokud nám nevznikne hladká konzistence.
  6. Pokud je hummus moc hustý, můžeme ho zředit vodou, ve které se vařila cizrna.
  7. Podáváme s pita chlebem, zakápnuté olejem a posypané sezamem a nasekanou petrželkou.
Štítek
Ingredience
  • 150 g suchá cizrna
  • 2 stroužek česnek
  • 30 ml olej (sezamový)
  • 2 lžíce sezam
  • pepř (bílý)
  • sůl
  • petrželka (nasekaná)
Čas přípravy
30 minut


Dnešní top recepty

Podobné recepty