Pokud máme rádi jemný a nadýchaný tvaroh, stačí jej smíchat s trochou perlivé minerálky.
Cizrnu rozmixujeme a přidáme prolisovaný česnek a olej
Název odkazuje k arabskému označení cizrny, která je Nicméně rozmačkaná cizrna připomínající dnešní hummus
Cizrnu slijte a propláchněte. Hotový hummus dochuťte soli, případně ještě trochou
Do mixéru dáme dýni, cizrnu, česnek, kurkumu, sezamovou Hotový hummus podáváme s tortillovými chipsy.
Do mixéru dáme cizrnu, upečenou mrkev, sezamovou pastu důkladně rozmixujeme a podle potřeby naředíme nálevem z cizrny
Cizrnu namočíme den předem do vody. Druhý den vodu vyměníme a cizrnu uvaříme doměkka.
Cizrnu scedíme a vložíme o mísy, zakápneme šťávou z Hummus necháme odležet v lednici a před podáváním posypeme
Cizrnu přes noc namočíme, potom ji slijeme a vaříme a na suché pánvi opékáme asi 10 minut.