Recepty z čočky, fazolí, hrachu, cizrny, sóji, munga (vigna), arašídů

Indické fazole s kokosem

Ingredience
  • 600 g fazolky (široké zelené)
  • 2 chilli (papričky)
  • 50 g kokos (dužina)
  • 1/2 lžička kurkuma
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 lžíce olej
  • 1/2 lžička hořčičných semínek
 Čas přípravy 35 min
  Přidejte fotku 
  1. Fazolky omyjeme, očistíme a šikmo nařežeme na kousky asi 3 cm dlouhé. Chilli papričky omyjeme, očistíme, odstraníme semínka a zbytek nakrájíme na tenké nudličky. Kokos nastrouháme na tenké plátky. Fazolky povaříme asi 4 minuty s kurkumou a 1 lžičkou soli v litru vody. Slijeme je, prudce zchladíme a necháme okapat. Ve velké pánvi zahřejeme olej. Přidáme hořčičná semínka, vmícháme kokos a chilli a krátce opečeme. Přidáme fazolky a za občasného míchání je necháme asi 5 minut měknout. Osolíme, opepříme a podáváme.