Indické fazole s kokosem

Ingredience
  • 600 g fazolky (široké zelené)
  • 2 chilli (papričky)
  • 50 g kokos (dužina)
  • 1/2 lžička kurkuma
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 lžíce olej
  • 1/2 lžička hořčičných semínek

Postup přípravy receptu:

  1. Fazolky omyjeme, očistíme a šikmo nařežeme na kousky asi 3 cm dlouhé.
  2. Chilli papričky omyjeme, očistíme, odstraníme semínka a zbytek nakrájíme na tenké nudličky.
  3. Kokos nastrouháme na tenké plátky.
  4. Fazolky povaříme asi 4 minuty s kurkumou a 1 lžičkou soli v litru vody.
  5. Slijeme je, prudce zchladíme a necháme okapat.
  6. Ve velké pánvi zahřejeme olej.
  7. Přidáme hořčičná semínka, vmícháme kokos a chilli a krátce opečeme.
  8. Přidáme fazolky a za občasného míchání je necháme asi 5 minut měknout.
  9. Osolíme, opepříme a podáváme.