Prémiový obsah
★★★
17.5K čtenářů
45 m
Kuchař Berda
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Důležité je vytáhnout si mléko a smetany cca hodinku předem, aby měly pokojovou teplotu, než začneme
Fazole přes noc namočíme do studené vody a uvaříme Dusíme doměkka, promícháme s fazolemi a zjemníme smetanou
Dřive se pekly také slané frgály, třeba s kyselým zelím Koprovka z Valašska Na malé kulaté koláčky s černou
Brambory si nastrouháme nahrubo. V míse smícháme vejce, česnek, koření, sůl, pepř, vymačkané brambory
Troubu předehřejeme na 120°C. Špek nakrájíme na proužky a opečeme ho na oleji velké zapékací míse dozlatova
Cibuli nakrájíme najemno, maso na kostky, na oleji osmahneme cibuli, přidáme maso a chvíli opečeme. Formu
Zelí vytáhneme na síto a necháme ho důkladně okapat. Potom zelí ostrým nožem na prkýnku nasekáme na malé
Celé zavináče nakrájíme, přidáme na nudličky nakrájenou cibuli a na tenká kolečka pokrájené okurky. Pak