Recept na Mexické fazole


Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat

Postup přípravy receptu

Recept

  1. Cibuli nakrájíme na kousky a obě papriky omyjeme, zbavíme semeníků a také nakrájíme na tenké nudličky nebo na kostičky.
  2. Žampióny očistíme a nakrájíme na větší kousky.
  3. V hluboké pánvi nebo hrnci rozehřejeme olej a nakrájenou zeleninu společně s houbami opečeme.
  4. Konzervu červených fazolí otevřeme a slijeme z nich nálev.
  5. Přidáme spolu s bílými fazolkami v rajčatové šťávě do pánve a za občasného promíchávání prohříváme.
  6. Po chvilce přidáme chilli, pepř a sůl, červené víno, kečup a opět promícháme.
  7. Dále přidáme prolisovaný nebo utřený česnek, rozmarýn a tymián.
  8. Promícháme, přiklopíme a na mírném ohni dusíme asi 20 minut.
  9. Podáváme s pečivem nebo kukuřičnými plackami.
Štítek
Ingredience
  • 1 konzerva bílých fazole v rajčatové šťávě
  • 1 konzerva červených fazole
  • paprika (červená)
  • paprika (žlutá)
  • 1 - 2 cibule
  • tymián
  • rozmarýn
  • chilli
  • 150 g žampióny
  • mletý pepř
  • sůl
  • 2 stroužek česnek
  • 100 ml červené víno
  • 100 ml kečup
  • tuk
Čas přípravy
45 minut

Nové recepty