Poctivá čočka na kyselo

Ingredience
  • 300 g čočka
  • 60 g sádlo
  • 1 ks cibule
  • 30 g hladká mouka nebo hraška
  • ocet
  • sůl a pepř

Postup přípravy receptu:

  1. Přebranou a několikrát propláchnutou čočku namočíme na 3 hodiny do studené vody.
  2. Potom vodu slijeme a čočku vaříme doměkka.
  3. Na drobno nakrájenou cibuli usmažíme dozlatova na sádle, zasypeme hladkou moukou,
  4. osmažíme, zalijeme trochou vody a vývarem z čočky.
  5. Dobře provaříme, přidáme odcezenou čočku, pepř, ocet a sůl a za stálého míchání krátce vaříme.
  6. Podáváme s uvařeným vejcem.
  7. Pokud nechceme používat mouku, můžeme ke konci na zahuštění přidat hrašku.