Autor: Kuchař Berda
Tisk Poslat recept
V oblíbených

Smažené fazolové lusky Uvařeno 9 055x


Recept

  1. Fazolové lusky překrájíme polovinu a krátce povaříme v osolené vodě.
  2. Scedíme a necháme vychladnout.
  3. Předvařené mražené lusky necháme mírně rozmrznout.
  4. Osušíme je a vsypeme do misky s hladkou moukou.
  5. Protřepáváním je v mouce obalíme.
  6. V další misce rozšleháme vejce se solí a pepřem, přisypeme v mouce obalené fazolky, promícháme s vejci a vidličkou přeneseme do strouhanky.
  7. Tam je opět protřepeme, aby se pěkně obalily.
  8. Smažíme na pánvi v centimetrové vrstvě horkého oleje 2- 3 minuty.
  9. Pak vyjmeme a na papírové utěrce z nich odsajeme přebytečný tuk.
  10. Podáváme jako přílohu k masu i rybě.

Další recepty na Smažené fazolové lusky

Vyzkoušejte další podobné recepty na Smažené fazolové lusky
Ingredience
  • 400 g fazolových lusků
  • 4 lžíce mouka (hladká)
  • 2 vejce
  • 150 g strouhanka
  • 100 ml olej
  • sůl
Čas přípravy
1 hodina 20 minut

Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat



Přidejte první komentář

Nejlepší dnešní recepty