Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
mouce a napichujeme na kousky špejle nebo kovové jehly petrželovou natí a libečkem a necháme vychladit) na každé jehle
Vše střídavě napichujeme na špízovou jehlu potřenou mouky, mléka, soli a mletého pepře a v tomto těstíčku špíz
Maso si nakrájíme na kostky, klobásu na kolečka, papriku na plátky a cibuli na dílky. Vše napichujeme
střídavě napichujeme na olejem potřenou špízovou jehlu Takto nachystaný špíz potřeme olejem a dáme na gril
Na jehlu nebo špíz střídavě napichujeme kousky surovin Vzniklou šťávou přeléváme celý špíz.
Takto připravené jehly okořeníme a osolíme dle chuti nebo jehly z balíčků před servírováním vyndáme na talíř
Špejle nebo špízové jehly potřeme olejem a střídavě Nachystané špízy dáme na gril a opékáme ze všech stran