8.1K čtenářů Přidat komentář

Špíz-chillská jehla

55 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Špíz-chillská jehla

  1. Maso, část slaniny, část žampionů a cibuli napícháme na jehlu, okořeníme a opečeme na pánvi.
  2. Přikryjeme poklicí a asi 10 minut podusíme.
  3. Potom jehlu vytáhneme, na zbylý tuk dáme zbytek nakrájené slaniny, žampiónů a feferonku.
  4. Orestujeme, přidáme fazole i s nálevem, znovu orestujeme, dochutíme a do této omáčky položíme opečené špízy.
  5. Přikryjeme poklicí a opět asi 5 - 10 minut podusíme.
  6. Během dušení špízy obracíme.
  7. Na talíři špíz přelijeme omáčkou a podáváme s rýží nebo americkými bramborami.
  • vepřová krkovice
  • podravka
  • cibule
  • žampiony
  • červené nakládané fazole
  • feferonka
  • anglická slanina
  • pepř
  • sůl

Odstranění špíny z rukou

Špínu od hlíny, rostlin, popele nebo inkousu z rukou dokonale odstraníme rozmačkáním nedozrálého rajského jablka.

Pivovarská jehla
1.4K
janapozarova

Špíz -pivovarská jehla

Napichujeme střídavě na jehly a zprudka orestujeme,

Špíz - šunková jehla
3.9K
Kuchař Berda

Špíz - šunková jehla

Nakonec hotové jehly polijeme připravenou marinádou

Špíz- srnčí játra na jehle
5.8K
Kuchař Berda

Špíz- srnčí játra na jehle

mouce a napichujeme na kousky špejle nebo kovové jehly petrželovou natí a libečkem a necháme vychladit) na každé jehle

Telecí špíz -játra na jehle
3.7K
Kuchař Berda

Telecí špíz -játra na jehle

Na jehlu napichujeme střídavě játra potřená olejem

Žampiónová jehla
4K
Kuchař Berda
★★★

Žampiónová jehla

Vše střídavě napichujeme na špízovou jehlu potřenou mouky, mléka, soli a mletého pepře a v tomto těstíčku špíz

Vepřová jehla s klobásou
1K
Redakce Recepty.eu

Vepřová jehla s klobásou

Maso si nakrájíme na kostky, klobásu na kolečka, papriku na plátky a cibuli na dílky. Vše napichujeme

Živáňská jehla v alobalu
14.1K
Kuchař Berda
★★★

Živáňská jehla v alobalu

nakrájíme na plátky, maso střídavě napichujeme na mastné jehly

Játra na špízové jehle
8.6K
Kuchař Berda

Játra na špízové jehle

Na jehlu nebo špíz střídavě napichujeme kousky surovin Vzniklou šťávou přeléváme celý špíz.

Pikantní živáňská jehla
11.8K
Kuchař Berda

Pikantní živáňská jehla

střídavě napichujeme na olejem potřenou špízovou jehlu Takto nachystaný špíz potřeme olejem a dáme na gril

Živáňská jehla (špíz)
2K
1
Toprecepty
★★★★

Živáňská jehla (špíz)

Takto připravené jehly okořeníme a osolíme dle chuti nebo jehly z balíčků před servírováním vyndáme na talíř

Aténská jehla s kuřecím masem
102
anet.ruzicka

Aténská jehla s kuřecím masem

Poté na jehlu nebo špejli střídavě napichujeme maso Jehly naskládáme do plechu, podlijeme vodou a pečeme

Masová jehla podle Nikouše
1.3K
Redakce Recepty.eu

Masová jehla podle Nikouše

Poté napíchneme na jehlu.