Recept na Velké bílé fazole na italský způsob


Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat

Postup přípravy receptu

Recept

  1. Fazole propláchneme a namočíme je do studené vody na několik hodin.
  2. Ideální je namočit je ráno a večer uvařit, případně obráceně.
  3. Nabobtnalé fazole uvaříme ve stejné vodě doměkka, vodu osolíme a měkké fazole scedíme.
  4. Lístky šalvěje jemně nasekáme, česnek oloupeme, prolisujeme, přidáme do misky k šalvěji, osolíme, promícháme s olejem a nakonec vmícháme uvařené fazole a důkladně promícháme.
  5. Podáváme s pečivem.
Štítek
Ingredience
  • 250 g fazole (bílé, velké)
  • 10 lístek šalvěje
  • 3 stroužek česnek
  • 2 lžíce olivový olej
  • sůl
  • pepř
Čas přípravy
1 hodina 20 minut