Prémiový obsah
★★★
13.6K čtenářů
40 m
Kuchař Berda
Přes noc je ponořte do studené vody a trochu osolte.
Ráno budou čerstvá a pevná na dotek.
Maso opláchneme ve studené vodě a nakrájíme na úhledné kousky. V hrnci rozehřejeme kousek másla, vložíme
Kedlubny očistíme, nakrájíme na plátky, podlijeme trochou vařící osolené vody a dusíme téměř doměkka.
Čočku umyjeme a na několik hodin namočíme do studené vody, přidáme bobkový list a vaříme. Z tuku a mouky
Na sádle opražíme očištěnou, nakrájenou mrkev, přidáme zelený hrášek, vykostěného a na kousky nakrájeného
Mrkev nakrouháme na kolečka a orestujeme na oleji, zalijeme vodou a podusíme doměkka. Mouku rozmícháme
Očištěné porce kuřete vložíme do vařící osolené vody tak, aby byly potopené. Přidáme kořenovou zeleninu
Kuřecí srdíčka rozpůlíme a vaříme v malém množství vody do měkka. Na pánvi orestujeme na másle na jemno
Telecí maso omyjeme, nakrájíme na kostky, vložíme do vařící osolené vody, přidáme nakrájené houby a petržel
Čočku přebereme, omyjeme a namočíme na 4 hodiny do studené vody. Přidáme k ní bobkový list, podle potřeby
Kapustu omyjeme, necháme okapat, rozebereme na listy, které nakrájíme na nudličky a uvaříme v osolené
Z kapusty vyřízneme košťál a listy nakrájíme na širší nudličky. Nakrájenou kapustu dáme do hrnce, podlijeme
Srdce uvaříme ve slané vodě se zeleninou. Připravíme světlou jíšku, kterou zředíme mlékem a vývarem z