Zapékaný hrách


Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat

Postup přípravy receptu

Recept

  1. Hrách přebereme, opláchneme a namočíme na několik hodin do studené vody.
  2. Potom ho ve stejné vodě uvaříme do měkka a scedíme.
  3. Rýži propláchneme, zalijeme vývarem, přikryjeme a při mírné teplotě vaříme 15 minut.
  4. Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, smícháme s hrachem, rýží, prolisovaným česnekem, majoránkou a solí, směs dáme do vymaštěné zapékací mísy a ve vyhřáté troubě zapečeme cca 15 minut.
Štítek
Ingredience
  • 200 g hrách (suchý)
  • 200 g rýže
  • 400 ml vývar (zeleninový) (bujón)
  • olej
  • 1 cibule
  • 3 stroužek česnek
  • majoránka
  • sůl
Čas přípravy
45 minut


Dnešní top recepty

Podobné recepty