Tip: Pokud máme rádi pálivější chutě, nahradíme sladkou papriku pálivou.
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
V míse smícháme hořčici s majonézou. Dle chuti dochutíme solí a pepřem. Dáme vychladit a podáváme k masu
Avokádo si oloupeme a nakrájíme na malé kousky, cibulky najemno, česnek prolisujeme. Vše si poté smícháme
Vezmeme bylinky, opereme a všechny nakrájíme najemno. Tvaroh dáme do misky a postupně vmícháme bylinky
Brynzu dáme do misky a přidáme k ní smetanu ke šlehání. Dobře promícháme, dochutíme solí a pepřem. Oprané
V mixéru rozmixujeme vypeckované olivy a přidáme smítky bazalky. Přidáme olej a česnek. Nakonec podle
V mice rozmixujeme tuňáka, oloupaný česnek, smetanu, olej, kapary a limetkovou šťávu. Podle chuti osolíme
V misce smícháme tuňáka, oloupaný česnek, olej a smetanu. Vše rozmixujeme dohladka. Podle chuti osolíme
Smícháme mouku, koření, skořici, 1 vejce olej a med. Vypracujeme těsto, které nebude lepit. Vyválíme
Ve větší míse vyšleháme vejce, přidáme mléko a olej. Smícháme všechny suché suroviny a nakrájené ovoce
Bagety nakrájíme na kolečka a potřeme Lučinou. Ozdobíme špenátem, ředkvičkami, šunkou, sýrem atd. podle